HELA DIG

PÅ VÄG MOT ARBETSLIVET

Hur arbetar vi?

HELA DIG utgår från att varje människa har förmågan till återhämtning och att denna stärks i en stödjande miljö med människor med liknande erfarenheter och ett tydligt hälsofrämjande arbetsfokus. Verksamheten utgår därför från begreppet KASAM (Känsla av SAMmanhang) och att människors hälsa och förmåga att hantera stress kan förbättras genom att fokusera på att livssituationen och vardagen ska vara begriplig, hanterbar och meningsfull.

Vi använder oss även av folkbildningens arbetsmetoder. Enligt folkbildningspedagogiken sker lärandet i dialogen mellan gruppdeltagarna där kunskaper och erfarenheter delas på ett begripligt och hanterbart sätt. Här kan du läsa mer om folkbildning.

HELA DIG startade ursprungligen som ett pilotprojekt 2019 för att sedan bli ett projekt fullt ut finansierat av Allmänna arvsfonden. Projektet pågår 1 september 2022 – 31 augusti 2025. Målet är att efter projekttiden skapa en etablerad verksamhet.

12 veckors arbetsträningsförberedande aktivitetsperiod

Gruppintag sker 4 gånger om året och en aktivitetsperiod är 12 veckor.
Deltagarna ingår i en mindre grupp om 5­-7 personer som träffas måndag-fredag, vanligen 10-12 eller 13-15.
Deltagarna får ett individuellt bemötande med individ­anpassade planer. Gruppen ger tillhörighet och identifika­tion.
Plats: Sunnanväg 14 H i Lund med ingång från gaveln på Virvelvindsvägen 4.

Hälsofrämjande aktivitetsutbud

Deltagarna erbjuds ett utbud av regelbundna gruppaktiviteter, med alternativ för individuella lösningar för att kunna möta variationer i dagsformen. Exempel på aktiviteter är temasamtal, föreläsningar, eget skapande, besök på kulturarrangemang och hälsoaktiviteter.                  

De aktiviteter deltagarna kommer att erbjudas ligger inom fem områden där varje område kommer att bestå av flera olika delaktiviteter och en pedagogisk blandning av teori, praktiska övningar, upplevelser och eget arbete. Aktivitetspassen är max 2 timmar inklusive paus. Aktivitetsområdena syftar till fysisk, mental och emotionell påfyllnad:

Kost
Rörelse
Stillhet
Reflektion
Livskvalitet

För att få ut mesta möjliga av sin medverkan HELA DIG bör deltagarna vara en bit på väg mot arbetsträning, studier eller annan sysselsättning. Detta för att ha realistiska förutsättningar att såväl delta i som att kunna ha nytta av verksamheten.

För att vi ska kunna bedöma att målgruppsförutsättningarna är uppfyllda och att deltagaren har förutsättningar att tillgodose sig det som HELA DIG kan erbjuda krävs inledningsvis att deltagaren har en vårdkontakt som skickar en remiss till HELA DIG.